субота, 28 травня 2016 р.

Арт-терапевтичний тренінг для юнаків та дітей з особливими потребами


   26 травня 2016 року в бібліотеці-філії для дорослих міста Новояворівськ відбувся арт-терапевтичний тренінг для юнаків та дітей з особливими потребами. 
В бібліотеку завітали представники Яворівської районної членської благодійної організації «Дитячі мрії» за керівництвом Наталії Кулик.
   Тренінг провели психолог, терапевт-фахівець по роботі з людьми з психосоматичними порушеннями Євгенія Турчак та психолог-фахівець з нейролінгвістичного програмування Олена Пучак.
   Використавши психотехніку «Карта тіла», було проведено дослідження сенсомоторних функцій дитини, зроблено обстеження особливостей розвитку загальної, дрібної та артикуляційної моторики: виявлено особливості будови тіла та артикуляційного апарату, наявність обсягу та відчуттів усіх основних рухів рухомих органів, якість дій. У процесі виконання серії рухових завдань особливу увагу було приділено точності відтворення дитиною просторово-часових параметрів, утримання нею у пам'яті елементів руху, наявності самоконтролю під час виконання. Окремо зафіксовувалися навички самообслуговування, якими володіє дитина.

Немає коментарів:

Дописати коментар