вівторок, 17 травня 2016 р.

Інформаційна година «Правда через роки…»


    15 травня 2016 року до Дня пам’яті жертв політичних репресій в бібліотеці-філії для дорослих м. Новояворівська зібрались представники ГО «Всеукраїнського об’єднання ветеранів» на інформаційну годину «Правда через роки…».
    Голова ГО «Всеукраїнського об’єднання ветеранів» Микола Торбич розповів, що наслідками масових репресій було фізичне винищення активної та інтелектуальної частини нації, моральне розтління тих, кого терор не торкнувся. Репресії завдали відчутного удару по всьому суспільству. Була понівечена доля мільйонів людей. В атмосфері страху, наклепів, насильства виховувалось ціле покоління людей.
    Присутні вшанували пам’ять про всіх, хто загинув від злодіянь тоталітарного режиму. Мільйони людей рішеннями сталінської влади було безпідставно оголошено «ворогами народу», страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах чи на засланні. Репресій зазнавали, як правило, найбільш обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни.
Викладка літератури «Забуттю не підлягає», організована бібліотечними працівниками, допомогла відтворити страшну картину масових політичних репресій  1937-1938 років.
Ця трагедія ніколи не повинна повторитися. Це наша історія. Ми не маємо права забувати, яку страшну трагедію довелось пережити багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності.

Немає коментарів:

Дописати коментар