пʼятниця, 13 травня 2016 р.



                       Літературно-музична композиція "Ти себе Українкою звала"                      

 25 лютого виповнилось 145 років від дня народження геніальної української поетеси, письменниці та громадської діячки – Лесі Українки. Про цю талановиту українку написано та сказано досить багато. Однак, кожного разу, коли ми звертаємось до творчості Лесі Українки ми знову і знову відкриваємо для себе нові цікаві сторінки з її життя, які постійно нагадають нам, як треба любити і жити заради рідної Батьківщини та її народу.

   Саме цій темі була присвячена літературно-музична композиція «Ти себе Українкою звала», проведена 21.03.2016 року у бібліотеці-філії для дорослих м. Новояворівська.
Ведучими цього заходу були бібліотекарі Надія Горбань та Руслана Сайко, які розповіли, що дзвінке ім’я Лесі Українки належить до найвеличніших імен нашого народу. І.Франко писав, що від часу Шевченкового «поховайте та вставайте, кайдани порвіте» Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова, як із уст цієї слабосилої, хворої дівчини.
   Якою була ця жінка зблизька – як людина, як член сім’ї, дочка, друг – удома, серед близьких і рідних? Хто найбільше впливав на формування її особистості? Як їй вдалося досягти таких вершин у творчості та витримати всі особисті життєві негаразди присутні змогли взнати ознайомившись з книжковою виставкою «Як я умру на світі запалає…».
   Учасникам драматичного гуртка вдалось зачарувати присутніх поезією Лесі Українки. У її віршах – світ правди і волі, світ добра, палка ніжність, сильна воля, орлиний лет душі, той вогонь, який повинен запалити серця любов’ю до «коханого краю», рідної сторононьки.
   Учасники заходу вкотре переконались, що творчість Українки, її мужність, стійкість і непохитність – це подвиг митця, що підносить людину в очах сучасників, робить її незгасною зіркою в очах потомків.                     

Немає коментарів:

Дописати коментар