вівторок, 23 серпня 2016 р.

Прес-марафон «Відроджена святиня-знамено України»

 23 серпня 2016 року в День Державного Прапора України біля пам’ятного знаку «Героям майдану» м. Новояворівськ зібрались керівники міста, священики, учасники АТО, громадські організації, ветерани УПА, бібліотекарі, школярі, молодь, учасники самодіяльної творчості, мешканці на урочисте підняття Прапора України. Окрасою свята стала композиція з прапорами.
Відбулось урочисте підняття прапора під такі знайомі та рідні ноти Гімну України.  А право підняти прапор надалось учаснику бойових дій Павлу Орлову.
Святкову академію розпочав о. Роман церкви апп. Петра і Павла молитвою Андрея Шептицького до українського народу. Вітальну естафету перейняв міський голова Василь Муравель, який ознайомив присутніх із тим, як довго місто йшло до цього дня, щоб вільно підняти державний прапор, одягнути вишиту сорочку і просто гордитися тим,  що ми українці. І привітав  всіх з цим великим святом..
З літературно-музичною композицією виступили учасники драматичного гуртка ПК «Кристал», в якій ознайомили з історією Прапора України, прозвучали вірші про Україну.
 Окрасою свята стали пісні виконані членкинями Союзу Українок. Голова осередку наголосила, що прапор вишитий їхніми руками піднімає дух наших воїнів на сході України.  
Долучилась до святкування також бібліотека-філія для дорослих міста. Впродовж дня відвідувачі бібліотеки знайомилися з історією свята, виставкою книг, дізнались про призна­чення Державного Прапора України, брали читати книги про нашу символіку.
Цього дня було любо йти по нашому місту, адже усюди майорів державний прапор, люди ходили у вишитих сорочках, а замість звичних вітань лунали голосні: «Слава Україні», «Героям Слава». 

Немає коментарів:

Дописати коментар