неділя, 21 серпня 2016 р.

Вечір – розповідь « З Україною в серці»



     23 серпня 2016 року виповнюється 149 років від дня народження нашого земляка Осипа Маковея – талановитого українського поета, прозаїка, публіциста, перекладача, педагога та громадського діяча.
21 серпня в бібліотеці-філії для дорослих м. Новояворівськ зібрались учасники громадських організацій на вечір-розповідь «З Україною в серці».
Провідний бібліотекар Надія Горбань ознайомила присутніх із життєвим і творчим шляхом українського письменника. Наголосила, що це надзвичайно обдарована, талановита людина. Він створив чимало поетичних перлин. Багато з них поклав на музику. Осип Маковей був всебічно і багато обдарованою людиною, яка з власного досвіду знала важке життя українського селянства й інтелігенції. Він усі свої сили віддавав для добра свого народу. Це була людина світлої душі, відверта, скромна. Він відзначався тонкою музикальністю, грав на багатьох інструментах..А в супроводі бандури співав несильним баритоном народних пісень.
         Присутні з цікавістю ознайомились з творчістю земляка і залишили у своїх серцях спогади про небуденну людину, котра вчила доброго, гарного, вічного. Його життя – це свідчення. що недарма жив він і трудився. А те святе і добре, що посіяв на ниві нашої культури, продовжує жити й живити людські серця. 

Немає коментарів:

Дописати коментар