вівторок, 8 травня 2018 р.

Мистецький проект «Стежками Юрія Липи».

В неділю 6 травня 2018 року бібліотека-філія для дорослих м. Новояворівська спільно з фольклорним театром «Люстерко»   взяла участь у мистецькому проекті «Стежками Юрія Липи». Після пошанування  пам'яті нашого земляка в  с. Бунів, Іваники, Шутова захід продовжили у нашій бібліотеці. Гостями заходу були працівники Благодійного фонду «Призначення» імені Юрія Липи.
Галина Шипка у вступному слові провела невеличкий екскурс життям і творчістю Юрія Липи, охарактеризувала його особистісні якості, як людини, письменника нашого краю, визначного ідеолога українського націоналізму, публіциста, лікаря УПА,  розповіла про важливість вивчення спадщини Івана та Юрія Липи.
 Прикрасили урочистий вечір  виступи учасників фольклорного театру «Люстерко» і пісні «Союзу українок».
 Голова осередку «Союз українок» Романія Торбич наголосила, що Юрій Липа був відомим на всю округу лікарем УПА, розповіла, як він врятував ногу неповнолітньому хлопцеві Степану Малецю, а також зачитала особистий вірш про Юрія «Бувальщина».
Голова ТКЯ «Гостинець» Наталія Косик звернула увагу присутніх на важливість туристичних маршрутів визначними місцями нашого краю.     
Працівниками бібліотеки підготували  виставку-персоналію  «Що на серце лягло» та добірку літератури, присвячену Юрію Липі.





Немає коментарів:

Дописати коментар