середа, 7 червня 2017 р.

Районна науково-дослідницька конференція «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер»

7 червня  в приміщенні бібліотеки-філії для дорослих м. Новояворівська відбулась  районна науково-дослідницька конференція «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер».

Організаторами виступили: Громадська Рада «Святий Юр», Центр національного виховання ім. Андрея Шептицького, Всеукраїнська громадська організація «Союз Українок», Яворівська районна державна адміністрація, Яворівська районна рада, Відділ освіти.
Одне з найважливіших завдань конференції організатори вбачали у вшануванні пам’яті і вивченні спадщини великого Митрополита.
Метою конференції було показати багатогранну діяльність Андрея Шептицького, розкрити роль Митрополита у становленні української державності, формувати в учнів розуміння вкладу духовного батька в розбудові української церкви, виховувати національну свідомість молоді, залучити їх до науково-пошукової роботи з актуальних питань духовності та просвітництва в новітній історії України.
У заході активну участь взяли учні 8–10 класів шкіл району. Учасники представили змістовні оригінальні виступи, презентації щодо власного розуміння та сприйняття постаті Митрополита Андрея Шептицького.

  Ця конференція дозволила ще раз осмислити вклад Митрополита у будівництво та розвиток української нації.

Немає коментарів:

Дописати коментар