середа, 23 червня 2021 р.

Година-реквієм вшанування пам’яті жертв загиблих у Другій світовій війні

          22 червня 2021року на цвинтарі в м. Новояворівськ зібрались представники міської ради, служителі церкви, громадські організації, ветерани війни, жителі міста, щоб провести годину-реквієм вшанування пам’яті жертв загиблих у Другій світовій війні.Священик греко-католицької церкви о.Ігор відслужив панахиду за всіх Героїв, які поклали свої голови за свободу держави.

 

          Перед присутніми виступили: заступник міського голови Галина Джулай і голова осередку «Союз українок» Романія Торбич, які наголошували, що український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні. Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.
     
          У виконанні осередку «Союз українок» прозвучала пісня-реквієм «Вічная пам’ять».


          Хвилиною мовчання вшанували загиблих Другої світової війни та місцевих героїв Небесної Сотні. Біля пам’ятника були запалені свічки і покладені квіти.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар