субота, 27 лютого 2021 р.

Її душа у слово перейшла


  25 лютого виповнилось 150 років від дня народження геніальної української поетеси, письменниці та громадської діячки – Лесі Українки. Про цю талановиту українку написано та сказано досить багато. Однак, кожного разу, коли ми звертаємось до творчості Лесі Українки ми знову і знову відкриваємо для себе нові цікаві сторінки з її життя, які постійно нагадають нам, як треба любити і жити заради рідної Батьківщини та її народу.

 Саме цій темі були присвячені літературні читання «Її душа у слово перейшла», проведені 25 лютого 2021  року у бібліотеці для дорослих м. Новояворівська.
             Якою була ця жінка зблизька – як людина, як член сім’ї, дочка, друг – удома, серед близьких і рідних? Хто найбільше впливав на формування її особистості? Як їй вдалося досягти таких вершин у творчості та витримати всі особисті життєві негаразди присутні змогли взнати ознайомившись з створеною книжковою виставкою.
            У Лесиних віршах – світ правди і волі, світ добра, палка ніжність, сильна воля, орлиний лет душі, той вогонь, який повинен запалити серця любов’ю до «коханого краю», рідної сторононьки. Творчість Українки, її мужність, стійкість і непохитність – це подвиг митця, що підносить людину в очах сучасників, робить її незгасною зіркою в очах потомків.                     

Немає коментарів:

Дописати коментар