неділя, 15 жовтня 2017 р.

Урочистий вечір до Дня захисника України


     13 жовтня 2017 року в краєзнавчому музеї   м.Новояворівська зібрались керівники міста, священики, громадські організації, ветерани УПА, бібліотекарі, школярі, молодь, учасники самодіяльної творчості, членкині Союзу Українок, мешканці на захід святкування 75-ї річниці створення Української Повстанської Армії, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника  України.
    Урочистий вечір розпочала ведуча програми художній керівник ПК «Кристал» Наталія Коваль, яка  повела присутніх героїчними стежками Української Повстанської Армії, розповіла про історію зародження цього свята аж до сьогодення.
  Особливо вразила розповідь священика  церкви апп. Петра і Павла о. Романа. Він наголосив, що кожний час, який дає Бог людині, дає силу його проходити. Бог є з тими, що потребують миру, хто бореться за Україну.
Окрасою свята  стали виступи учасників драматичного гуртка ПК «Кристал» та  учнів шкіл міста,   пісні виконані колективами «Янтарні джерела» та жіночим ансамблем «Горлиця», а також членкинями Союзу Українок.
Присутні ознайомились з книжковою виставкою «Зродились ми з великої години»,   яку оформила бібліотека-філія для дорослих.
     На закінчення всі присутні вшанували всіх тих, хто поліг за волю українського народу, героїв «Небесної сотні» і АТО хвилиною мовчання.

Свято стало символом мужності, почуття гідності, патріотизму та шани героям, які захищають Україну. 

Немає коментарів:

Дописати коментар