четвер, 17 листопада 2016 р.

Експрес-гра «Подорож країнами Закону, Права і Моралі»


З метою виховання у молоді правової свідомості, попередження правопорушень 15 листопада 2016 року в бібліотеці-філії для дорослих відбулась морально-правова експрес-гра «Подорож країнами Закону, Права і Моралі», на яку були запрошені: юрист Віктор Пилипович, вчитель НВК "СЗШ ІІ ст. - ліцей" Михайло Барбара, викладач професійного ліцею Василь Юськів, представники скаутської організації «Пласт» та учні ліцею. 
Провідний бібліотекар Надія Горбань ознайомила учасників з правилами гри, з зупинками, які будуть у юних гравців під час подорожі в країну Закону.
У заході взяв участь юрист Віктор Пилипович, який розповів про Конституцію, як головний документ української держави, про права і обов’язки юних громадян. Він торкався широкого спектру питань, наводив приклади із своєї консультантської практики.
Під час експрес-гри змагалися дві команди. Щоб глибше освоїти знання Конституції України молоді учасники відповідали на питання, поставлені юристом, довели всім, що наш Основний Закон вивчався скрупульозно і з цікавістю. Команди креслили схему державної влади в Україні, брали участь в аукціоні – грі азартній, захоплюючій, стимулюючій до активної роботи думки. Кожна команда по черзі називала одне слово-поняття, яке позначає загальнолюдську цінність. Виграла та команда, яка сказала останнє слово. На закінчення конкурсу були оголошені результати гри. Команди показали себе справжніми знавцями і до останнього боролися за перемогу.
Вчитель правознавства і історії Михайло Барбара ознайомив присутніх з основними причинами та умовами скоєння злочинів серед підлітків та про відповідальність за протиправні дії. Підлітки ознайомились з процесом виникнення законів та правил у суспільстві.
Викладач історії Василь Юськів розповів, що основою людської сутності є мораль. Він зауважив: « Ми часто помічаємо, що якщо порядна людина живе за законами моралі і не може досягти нічого в житті, то той, хто швидко перестрибує через ці поняття досягає життєвих висот і шалених перемог. Ми повинні добре володіти знаннями права, щоб захистити себе від негідників».
Присутні ознайомились з книжковою виставкою «Основний закон держави – права, гарантії, захист».

Немає коментарів:

Дописати коментар