пʼятниця, 12 червня 2015 р.

Громадські слухання «Громадські інформаційні центри – майданчик конструктивного діалогу влади і громади».



Не кожна людина знає, якою насправді є сучасна бібліотека, які зміни у її структурі сталися, які послуги може надати ця установа читачу, як вона модернізується. З’явилося багато позитивних моментів у розвитку - інформаційні технології та сучасні засоби комунікації зробили свій внесок у існування бібліотеки двадцять першого століття.

10.06.2015 року за ініціативи Львівського регіонального тренінгового центру та ГО «Європейський діалог», фахівців Львівської універсальної наукової бібліотеки в бібліотеці-філії для дорослих м. Новояворівська відбулись громадські слухання «Громадські інформаційні центри – майданчик конструктивного діалогу влади і громади».
 Олена Шматько, завідувач НМВ, координатор РТЦ ЛОУНБ розповіла, що сьогодні бібліотеки Яворівщини, бібліотечна спільнота перебувають у центрі великих і  серйозних перетворень. Бурхливий розвиток інформаційних і телекомунікаційних технологій в корені змінюють уявлення про завдання бібліотек, їхнє місце в суспільстві та територіальній громаді, ролі в освіті, культурі, у розвитку демократії та розбудови громадянського суспільства.
Керівник відділу культури і туризму Яворівської РДА Володимир Балух наголосив на необхідності співпраці громади, бібліотеки і влади, адже впровадження інноваційних послуг, кількість учасників, партнерів та користувачів в бібліотеках Яворівщини значно зросла. Заклади перетворилися на комфортне середовище, де кожен має можливість проявити себе.
Учасниками слухань були представники місцевої влади, голови селищних і сільських рад, громадські організації,священник, поети, бібліотекарі району, активні читачі бібліотек, які охоче поділились своїми думками щодо ролі бібліотек та  інформаційних центрів для розвитку громад міста та району. 

Немає коментарів:

Дописати коментар