пʼятниця, 2 червня 2017 р.

Круглий стіл на тему «Роль бібліотек в процесі децентралізації»



В рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) 31 травня 2017 року у бібліотеці-філії для дорослих м. Новояворівська   відбувся круглий стіл на тему «Роль бібліотек в процесі децентралізації». Проект реалізується спільно з партнерами Асоціацією міст України (АМУ), Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX/Україна) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і спрямований на формування кола підтримки місцевого самоврядування у громадах, посилення спроможності громад, надання можливостей для їхнього формування та подальшого стабільного розвитку, інформування та залучення громадськості до процесу реформ децентралізації.
На захід були запрошені: Ірина Войцехівська - координатор проекту «Пульс», Наталія Федюк  - радник з питань розвитку місцевого самоврядування м. Львова та Ірина Коропась - експерт агенції місцевого економічного розвитку м. Яворова, Олена Шматько – зав. методичним відділом ЛОУНБ, Володимир Балух – керівник відділу культури і туризму Яворівської РДА, Марія Марків – директор Яворівської РЦБС та представники сільських бібліотек, Ігор Горін – заступник міського голови та Іванна Попик – секретар міської ради, голови сільських рад, вчителі шкіл і ліцею, Леся Більська – директор краєзнавчого музею, Олена Бутко – представник газети «Яворівщина».
 Під час проведення круглого столу  учасники активно обговорювали досягнення створених територіальних громад області і приймали рішення, як провести реформу в ще не створених громадах. Присутні ознайомились з успіхами об’єднаних територіальних громад, взнали про місце бібліотек і інших установ після закінчення децентралізації. Ділились думками щодо територіальної реформи і децентралізації та методами роботи в часі реформ.
  Захід показав, що в кожному  населеному пункті є ініціативні люди, які прагнуть змін, знають проблеми і хочуть допомогти у їх вирішенні. Головне – об’єднати цих людей і разом працювати на розвиток громади. 

Немає коментарів:

Дописати коментар